Veelgestelde vragen

Wat is een Insight Seminar?
Insight Seminars zijn persoonlijke ontwikkelings en persoonlijk leiderschaps seminars. De seminars ondersteunen je om de beste versie van jezelf naar boven te halen en om het leven te leven waar je naar verlangt, in lijn met je eigen doelen en waarden, zodat je meer succes behaalt op elk gebied van het leven. 
Sommigen ervaren een Insight Seminar als een reis van ontdekkingen en nieuwe inzichten, het vinden van kracht, liefde en wijsheid in zichzelf waarvan ze het bestaan zijn vergeten. Anderen beschrijven het als een plek om te herinneren wie ze waren voordat de tegenslagen van de wereld hen ooit bereikten. Hoewel elke ervaring uniek is voor de deelnemer, komt iedereen uit deze life-changing seminar met de tools die nodig zijn om hun diepste verlangens te manifesteren en een leven te creëren waar ze van houden.

Oké, maar wat gebeurt er precies tijdens het Insight I seminar?
In een Insight I-seminar worden deelnemers door een reeks ervaringsgerichte oefeningen geleid. Die zijn vaak heel leuk. Het doel is om ons te helpen herkennen waar onze innerlijke kracht en onze geest zijn afgesloten voor grotere mogelijkheden. En hoe we ons kunnen openen voor de keuzes die we kunnen maken om de verlangens van ons hart te verwezenlijken. Het is niet volledig in woorden te omschrijven, we nodigen je van harte uit om het zelf te ervaren.

Ik ben niet gek op grote groepen, hoeveel mensen nemen er precies deel aan elk seminar?
De grootte van een groep varieert van seminar tot seminar, en je zult ontdekken dat hoe groot de groep ook is, er een veilige en fijne omgeving  ontstaat. Niemand wordt gedwongen om deel te nemen aan oefeningen die ze niet willen. Veel oefeningen zijn 1 op 1 afgewisseld met groepsoefeningen. Behalve dat je tussen gelijkgestemde individuen bent die allemaal toegewijd zijn aan groei en verheffing, zijn de mogelijkheid voor groepsaanmoediging en ondersteuning en de vriendschappen die zich vormen onbetaalbaar.

Ik heb geen problemen in mijn leven. Waarom zou ik een seminar volgen?
Goede vraag. Insight is geen ‘fix-me’-seminar, maar een plek waar deelnemers oprecht kunnen kijken naar waar ze in hun leven willen uitbreiden en de tools ontvangen om verandering teweeg te brengen. Voor sommigen is het een lang begraven droom, een betere carrière, relatie, gezondheid of financiën waar ze naar op zoek zijn. Iedereen heeft zijn eigen reden om het seminar te volgen, maar ongeacht het doel, de intentie en reden om deel te nemen is nog steeds hetzelfde – om het leven maximaal te leven.

Ik spreek niet zo goed Engels, kan ik wel meedoen?
Jazeker. De Insight facilitator spreekt Engels, maar wij zorgen ervoor dat er een goede Nederlandse tolk aanwezig is. In alle rust wordt alles vertaald, zodat iedereen mee kan komen. Ook het materiaal is vertaald in het Nederlands.

Ik heb andere trainingen gedaan, waarin verschilt Insight?
Het is niet ongebruikelijk dat onze deelnemers vele andere trainingen en seminars hebben gevolgd voordat ze naar Insight kwamen. Bij Insight geloven we dat alle verandering begint met het ontdekken van je innerlijke kracht. We zijn meesters in het laten zien aan mensen hoe ze hun kracht en geest opnieuw kunnen activeren. Afgestudeerden hebben ons verteld dat onze toewijding om met een open hart te leiden en de vreugde die losbarst tijdens het seminar, Insight onderscheidt van andere workshops en trainingen die ze hebben gevolgd.

Kan ik vaker meedoen aan een seminar?
Het is niet ongebruikelijk dat eerdere Insight-deelnemers Insight I opnieuw doen om op te halen wat ze hebben geleerd en wat extra levenskracht op te doen.

Kan ik een van de sessies overslaan?
Elke sessie bouwt voort op de vorige en om maximale waarde te krijgen, wordt de deelnemers gevraagd zich in te zetten voor het volledige seminar. We begrijpen dat het voor sommigen een uitdaging kan zijn om deze tijd en financiële toezeggingen te doen, maar wat we van afgestudeerden hebben geleerd, is dat de beslissing om jezelf deze tijd te gunnen, ongeacht werk, gezin en andere verplichtingen, de beste beslissing was die ze ooit hebben genomen.

Hoe komt het dat ik nog nooit van Insight heb gehoord?
We bieden sinds 1978 seminars aan met ruim een miljoen deelnemers. Insight loopt veel van mond-tot-mondreclame. Onze seminars vullen zich met afgestudeerden die hun vrienden, zakenrelaties en andere mensen in hun leven uitnodigen om deel te nemen. Onze deelnemers variëren van 19 tot 90.

Waarom is Insight nu (pas) in Nederland opgericht?
In de afgelopen jaren zijn steeds meer Nederlanders naar het buitenland gereisd om deel te nemen aan Insight Seminars. Zo ook de initatiefnemers van Insight Nederland. Zij hebben Insight gevolgd in Amerika, Cyprus en Bulgarije. Dankzij deze ervaringen voelen zij: het is tijd om Insight terug naar Nederland te halen. Want zeker in deze tijd moderne tijd, is Insight relevanter dan ooit.

Ik begrijp dat Insight ook geavanceerde seminars aanbiedt, wat zijn dat?
Na voltooiing van het Insight I-seminar kom je in aanmerking om je aan te melden voor een aantal geavanceerdere seminars, waaronder Insight II (een 5-daags seminar beperkt tot 42 deelnemers) en Insight III (een retraite). Onze intentie is om in de toekomst het Nederlandse aanbod uit te breiden met Insight lll, Insight lV, Masters Class, Insight Business en Teen Insight.

Kan ik mij op de dag van het seminar ter plaatse inschrijven?
We raden je aan om je op tijd via onze website in te schrijven. De seminars raken snel vol. Bovendien hebben deelnemers ons door de jaren heen verteld dat zodra ze de toezegging doen om naar een seminar te gaan, ze merken dat er dingen in hun leven beginnen te veranderen. Dus als je geïnteresseerd bent, raden we je aan om je snel aan te melden.

Krijg ik een diploma?
Als afsluiting van Insight l is er een diploma-uitreiking die toegankelijk is voor iedereen. Dit is een mooie manier om je familie, vrienden en kennissen uit te nodigen en hen een kleine glimp op te laten vangen van het seminar en te horen hoe deelname aan dit hart openende seminar voelt.

In welke landen wordt Insight nog meer georganiseerd?
Mensen reizen de hele wereld over om deel te kunnen nemen aan een Insight Seminar. Bijvoorbeeld als dit niet in hun eigen land wordt georganiseerd. Zo hebben we in de afgelopen 45 jaar het leven van maar liefst 1,5 miljoen mensen in 46 landen geïnspireerd. Het enthousiasme van afgestudeerden heeft ervoor gezorgd dat druppelsgewijs Insight ook in andere landen is opgericht. Momenteel worden seminars georganiseerd in Los Angeles, Boston en Zuid-Amerika. In Europa is Insight actief in het Verenigd Koninkrijk, Bulgarije, Griekenland en Cyprus. En in het verleden ook in Zweden en België (van 1993 tot 2001). Neem vooral eens een kijkje op één van hun websites, om te zien hoe Insight daar leeft.

Kan ik ook in andere landen meedoen aan Insight?
Uiteraard hopen we je te ontmoeten tijdens een Nederlands seminar, maar het is ook zeker aan te raden om deel te nemen aan een seminar in een ander land. Alle Nederlandse vrijwilligers hebben dit gedaan en geven aan dat dit een extra dimensie geeft aan het seminar. Je voelt de verbondenheid met de wereld: andere landen, culturen, talen. Het is een mooie manier om te ontdekken dat we écht allemaal gelijk zijn. Of om vrienden te maken in het buitenland. Ook kan het je ervaring versterken omdat je fysiek afstand neemt van je dagelijkse thuis en werksituatie en ruimte hebt om te reflecteren.

Jullie spreken over een community, wat moet ik mij daarbij voorstellen?
Afgestudeerden hebben persoonlijke verhalen met elkaar gedeeld tijdens het seminar en een warme band opgebouwd. Er is na het afronden van een seminar bij veel deelnemers behoefde om met elkaar in contact te blijven. We faciliteren dit door middel van onze Facebook-pagina. Uiteraard staat dat voor iedereen vrij. Tijdens Insight kunnen vriendschappen worden gesloten en is het fijn om je ervaring naderhand met elkaar te kunnen delen. Dat is heel leerzaam.

Heeft Insight een religieuze of levensbeschouwelijke achtergrond of missie?
Nee, de kennis en inzichten die worden gedeeld zijn laagdrempelig en herkenbaar. Daarin behandelen we alle aspecten van je leven: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel, relationeel en financieel. Wij ervaren het als iets dat je al hebt, maar wellicht nog niet ontdekt hebt: je innerlijke kracht in je hart.

Ik twijfel of dit bij mij past. Kunnen jullie mij helpen daarachter te komen?
Jazeker. We organiseren zogeheten Open Events. We ontmoeten elkaar dan online of in een horecagelegenheid. Daarin nemen we de tijd om elkaar te leren kennen en om al je vragen te beantwoorden. Je bent van harte welkom om aan te sluiten. Op onze Facebook-pagina communiceren we wanneer deze plaatsvinden.

Staat je vraag er niet tussen?

Insight Foto Roel 3

Stuur een e-mail naar Roel. 
Hij helpt je graag.

© 2024 Insight Seminars. All rights reserved.

info@insightseminars.nl

insightseminars.belgium@gmail.com

nl_NL